terug

Villa voor iedereen
Villa voor de gasten
Villa voor vrijwilligers
Giften voor villa

 
 ROUTEBESCHRIJVING
 
Villa Rozerood in Café Corsari
 
Kom op tegen kanker en VR
 
Nieuwsbrief
 
Steun Villa Rozerood
 
Prinses Mathilde steunt Villa Rozerood
 
De cliniclowns op bezoek
 
Een paar getuigenissen
 
Kijk eens binnen in Villa Rozerood
 
 

homepage
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

Villa Rozerood - 18 september 2011

18 september begon als een warme en gezellige dag in Villa Rozerood. Ons huis heerlijk gevuld met kinderstemmen, gezinnen die genoten van een weekend op adem komen. In de namiddag vertrekken mensen met een goed gevoel naar huis, 3 ouders en kindjes genieten nog even van een strandwandeling of een laatste knuffelmoment in onze living.
Twan, een zwaar zieke kleuter wil even komen dag zeggen na een middagje Plopsaland. De voorbije zomer is Twan 2 keer naar Villa Rozerood gekomen, nu komt hij afscheid nemen, genezen kan niet meer… Papa gaat met hem onze tuin in, Twan wil naar de boot toe. Mama geniet van een kopje koffie met Danielle.

En dan gebeurt het!

Papa en Twan zien grote onheilspellende rookwolken uit de 3de verdieping opstijgen… Brand in Villa Rozerood.
En dan volgen de gebeurtenissen elkaar heel erg snel en als in film op…
Uren vol gevoelens van ontreddering, verslagenheid, angst, …

Maar tegelijk bereiken ons heel veel warme berichtjes, berichtjes vol medeleven en steun,… Die we jullie allemaal vanuit het hart willen meegeven omdat deze een verbondenheid toont die in deze maatschappij de moeite waard is om te tonen.
Een greep uit de getuigenissen…

Verslagen, aangedaan, ontredderd, verdrietig, ... eigenlijk vind ik geen woorden om weer te geven wat in ons omgaat nadat we het nieuws vernomen hebben van de brand in 'onze' Villa.
Net zoals jullie er voor ons zijn wanneer wij er nood aan hebben, willen wij er nu op onze beurt voor jullie zijn.
Heel veel sterkte.
(Trien begon te wenen toen ik het nieuws vertelde ... Guust wou vooral weten of iedereen oké was en hij wou onmiddellijk opa opbellen om opnieuw te bouwen ... was het maar allemaal zo eenvoudig natuurlijk.)

Net een heel kort bericht op nieuws over een brand. ALLES IN ORDE???? We maken ons natuurlijk heel veel zorgen en hopen dat de schade al bij al meevalt. Dat dit moet gebeuren in Villa Rozerood...onvoorstelbaar!!!!!!!
We duimen en heel veel moed,
groetjes ook aan iedereen,

We hebben net het nieuws gezien en vernamen de brand in Villa Rozenrood. We zijn er niet goed van! Kan je me laten weten hoe het me jullie is? Hopelijk niemand gewond? Weet je al iets van de schade. Moest er een oproep zijn aan de bezoekers om te komen helpen. Dirk zegt net dat hij dit met alle plezier wil doen!

We hebben juist in het hospitaal op TV het trieste nieuws vernomen over de brand vandaag We waren aan het scherm gekluisterd vol ongeloof toen we de vlammen uit het dakappartement zagen komen.
Ik hoop in eerste instantie van harte dat er niemand gewond is en dat het iedereen ‘goed’ gaat.
We zijn een beetje sprakeloos geworden en we hopen dat de schade al bij al meevalt....
Veel sterkte en succes ...
Ik hoop voor alle zorggezinnen dat deze fantastische omgeving terug in zijn staat kan hersteld worden.

Dames,
wat een verschrikkelijk nieuws.... 'gelukkig' is het maar materiele schade, maar toch, maar toch.... Samen met jullie zijn we er heel erg van onder de indruk.... Als er wat meer duidelijkheid is over wat er zoal moet gebeuren of wat jullie materieel nodig hebben/vervangen moet worden, laten jullie dat aub weten? Dan kijken we waar we kunnen helpen.... Jammer dat het zo ver weg is, anders kwam ik morgen meteen af om te helpen poetsen....Ik vind het zo erg en hoop dat ik toch iets kan doen om een steentje bij te dragen zodat de Villa snel weel helemaal up & running is.
Een dikke knuffel van ons allen, aan het hele team, en ik hoop dat jullie snel de schrik te boven zijn!!!!!

Lieve Mensen allemaal,
Zo'n nieuws gaat heel snel rond! Ineens is er weer de grote verbondenheid die we steeds ook bij jullie voelen! Wat kunnen we nu voor jullie doen! Actie we willen helpen!! Net zo'n een fantastisch project opgestart en dan nu dit! We weten zeker dat we hier met zijn allen zullen doorkomen!!! Heel veel sterkte en tot gauw dat we mogen willen komen helpen!!!

We zijn hard geschrokken van het nieuws van de brand.
Hoe gaat het met jullie allemaal? En met Maddy, want naar ik hoor is het vooral de bovenverdieping die vernield is.
Als we iets kunnen doen, geef gerust een seintje !!!!

Liefste mensen,  
Ik kon mijn ogen en oren niet geloven toen ik hoorde wat er gebeurd is.... Woorden schieten tekort. 
Ik wens jullie veel sterkte  toe !! 
Als ik met iets kan helpen (opkuisen, ...) laat gerust iets weten, want ik werk niet ...

Mon Dieu, je ne savais pas. Je pense fort fort fort à vous. Mes pensées sont toutes vers vous. Courage, courage, courage. Ce n’est que du matériel, heureusement. Si vous avez besoin de quelques choses, nous pouvons nous déplacer pour venir aider s’il faut.

O wat erg! Hoe kan deze droom nou zo ….. ik heb er geen woorden voor. Heel veel sterkte ook namens de kinderen. Kunnen wij wat doen???

We leven mee en hopen te kunnen helpen - zodra jullie een zicht hebben, laat het aub weten: materiële hulp (wat?), financiële hulp, helpende handen om op te ruimen of te schilderen....
Misschien lukt het me niet om zelf actief te helpen, maar ik wil wel proberen om mensen te engageren en op te trommelen en evt centjes en spullen die jullie nodig zouden hebben (is er bijvoorbeeld veel speelgoed beschadigd in de speelkamer?) in te zamelen
Een hele dikke virtuele knuffel, we denken aan jullie!!!

Jullie heel veel sterkte met de brand, graag komen we zeker dit jaar nog terug bij jullie, graag horen wij wanneer.

Wij vinden dit verschrikkelijk nieuws en leven met jullie mee ! Als er iets is wat we kunnen doen .... willen we hier graag aan participeren. Laat maar weten ... vrijwilligersdagen om te poetsen, verven, .... ???

We hebben het slechte nieuws van de brand vernomen.  Hopelijk valt de schade nog wat mee en is jullie vele werk niet allemaal in vlammen opgegaan.  We zouden normaal in november een eerste weekend bij jullie doorbrengen, maar hebben er alle respect voor als dit niet door kan gaan.

Met ongeloof en veel pijn in het hart hebben we het slechte nieuws vernomen over de brand. Woorden schieten te kort maar voor jullie allemaal is het nog zoveel pijnlijker. Hoe moeilijk het ook is nu en hoeveel werk het zal kosten om Ville Rozerood weer helemaal in orde te brengen, jullie zullen er in slagen. Want dit team is zo ontzettend sterk. Wat zouden we nu graag dichterbij wonen, in onze auto springen, alles laten vallen en komen helpen. Helaas kan het niet. Maar onze gedachten zijn aan zee, bij jullie. Mocht er iets zijn, eender wat in onze mogelijkheden ligt, laat het ons weten. We wensen jullie nu veel sterkte en de moed om door te gaan met dit prachtige project. Een hele lieve knuffel voor jullie allemaal!

Oh, wat een verschrikkelijk nieuws!!! Ik lees in jou berichtje gelukkig enkel materiële schade, maar niet te min toch iets enorm verschrikkelijk. Het materiële kan je wel herstellen maar toch zijn er zoveel kleine dingen, herinneringen, souveniers,  het immateriële… dat kan je niet zomaar terug vervangen….  Hoe gaat het met Maddy en haar echtgenoot? Is hun woonst erg beschadigd, zij leefden toch helemaal boven? Ook jullie verblijfplaats was op die verdieping. Hopelijk niet te veel dierbaars verloren. De aangerichte schade zal waarschijnlijk (hopelijk) wel te herstellen zijn. Laat jullie moed niet zakken, wat jullie en de vele vrijwilligers daar allemaal verwezenlijken is onbetaalbaar, onbeschrijfbaar… Dat gebouw heeft een hartverwarmende ziel, hopelijk heeft de brand dit niet klein gekregen.  Als wij iets kunnen doen of aan iets kunnen mee helpen laat het ons horen. Heel veel sterkte aan allen en bedankt voor jullie mailtje, zo’n nieuws doet ons allen hartezeer en met tranen  in de ogen denken aan wij aan dat zo mooie warme gebouw, maar het is de harde realiteit in het leven… en het is niet het materiële die de warmte geeft, maar wat jullie ervan maken, met al jullie energie en liefde. Wij zijn in onze gedachten nog meer bij jullie dan ooit ervoor.

Wat erg, ik ben met verstomming geslagen, gisteren heb ik "iets" gehoord over een brand in de Panne... nooit bij stilgestaan dat het uitgerekend Villa Rozenrood was.
Ik wens jullie heel veel moed, het wordt terug LANGZAAM" opbouwen, gelukkig geen menselijk leed! Succes.

Weet je.... mensen die Villa Rozerood bezoeken zijn knokkers, ze hebben al zoveel meegemaakt, we komen dit te boven ! Echt waar ! Aarzel niet om hulp in te roepen, VR is net zozeer een deel van ons leven als dat van jullie ! We laten jullie niet in de steek ! Geef Maddy en William een superdikke knuffel van ons !!!

We hadden het nog niet vernomen. Dit bericht treft ons zeer.  We vinden het verschrikkelijk dat Villa Rozerood zo getroffen is ! Vooral ook voelen we mee met de mensen van de conciergewoning. Wij verliezen een tijd de kans op een nodige adempauze voor onze gezinnen, maar zij verliezen hun thuis op deze manier. Verschrikkelijk. We leven ook enorm met jullie mee en met al de vrijwilligers van de Villa. Het moet verschrikkelijk zijn om hiermee geconfronteerd te worden. We zijn blij met jullie dat de schade enkel materieel is, hoewel vermoedelijk aanzienlijk ! Tegelijk zijn we ervan overtuigd dat ook de emotionele schade, die zulk voorval berokkent, bij alle betrokkenen ook niet te onderschatten valt.  We hopen met jullie dat jullie droom van een huis snel weer wederopgebouwd kan worden !

Ik heb net het nieuws over de brand vernomen en ben er helemaal van aangedaan, maar dat is uiteraard niks vergeleken met wat jullie nu meemaken! Via deze weg wil ik iedereen een dikke steunknuffel geven!  Ik hoop met jullie dat het gewone leventje in Villa Rozerood snel de draad weer kan oppikken! Knuffel voor jullie allemaal,

Het is nogal verschieten van dit vreselijke nieuws ,...
Weet je, ben er al een hele dag niet goed van .
Ik vind dit zo erg voor jullie allemaal ,voor Maddy,... 
Hier zijn weinig woorden voor ,maar ik ben er steevast van overtuigd dat jullie er weer gaan geraken met de steun van velen onder ons.
Jullie verdienen dit gewoon  !!!!
Het is heel begrijpbaar dat jullie nu nog niet kunnen kijken hoe groot de schade en zo is en wees gerust ,daar hebben we alle begrip voor !!!
Moest er iets zijn ,dat we kunnen doen ,laat het ons gerust weten !!!
Want wat jullie doen is onvoorstelbaar,..dagelijks passeert Villa Rozerood  hier over onze tongen want wanneer ik de foto hier zie staan van mijn kapoentjes Robin en Anouk ,dan denk ik aan jullie !!!
Ik ben eigenlijk een beetje sprakeloos,...en vind dit echt moedig van jullie om ons al zo snel op de hoogte te brengen van het nieuws wat heel moeilijk moet zijn voor jullie ,..vandaar mijn allergrootste respect voor jullie allemaal !!!

Wat was het schrikken toen we gisterenavond het Nieuws zagen op één. Ongelooflijk dat zo iets kan gebeuren. We zijn er alledrie (en Rani ook) niet goed van. We wensen jullie, alle medewerkers, heel veel moed en sterkte toe.

Gisteren vernamen we in Gasthuisberg het nieuws van de brand. Langs deze weg veel sterkte en moed aan iedereen daar… Dikke kus

Ook wij waren onder de voeten van het nieuws. Als jullie aan de opbouw beginnen en jullie kunnen nog wat werkhanden gebruiken, wij zijn van de partij!!!!

Wij zijn geschrokken gisteren, héél erg geschrokken. We zijn er nog niet helemaal van bekomen. Gelukkig is er niets ernstigers gebeurd, maar het voelt toch enorm onrechtvaardig aan. We hopen dat jullie strijdvaardig blijven om in de komende weken de juiste oplossingen en de financiële middelen te vinden om Villa Rozerood zo snel mogelijk weer op de rails te zetten. Als er ook maar iets is dat we kunnen doen, dan horen we het graag. Jullie weten ondertussen vast wel dat we voor Villa Rozerood heel veel willen doen. Net zoals vele andere ouders, trouwens… We kijken uit naar verder nieuws! Hou moed en veel liefs,

We vinden het verschrikkelijk wat er gebeurd is, er zijn geen woorden voor. Geef de moed niet op en blijf verder gaan om alle kinderen en ouders een onvergetelijke vakantie te bezorgen. We denken aan jullie, jullie zitten in ons hart. Vele groetjes en dikke troostknuffels

Allereerst de mededeling dat K. spontaan zijn spaarpot aan jullie geeft en mijn tranen droogde met de mededeling dat Villa Rozerood zo’n succes is dat dat echt niet eindigt!! Dan heb ik contact opgenomen met een beroemd fotograaf die ook voor de krant werkt en ik wil de fee zijn die de droom van villa rozerood weer tot een waar sprookje maakt.Lieve meiden: houd moed. Ik kan me zo voorstellen hoe jullie je voelen! Ik zei wel eens tegen mijn psycholoog “alles waar ik van houd, raak ik kwijt” maar dat heeft me ook tot een tijger gemaakt. En we gaan ervoor totdat alles weer is zoals het was!

Hoe is het met jullie en met Maddie en haar echtgenoot?  Ik heb echt zo met jullie te doen allemaal zo'n lieve mensen die ons zo'n fijn verblijf hebben gegeven en dan zo'n einde...  Wij waren al plannen aan het maken om  terug te komen. Heb heel slecht geslapen vannacht maar we zijn allemaal naar school of werk vertrokken en dat heeft wel goed gedaan.  K. heeft wel enorm schrik, ik slaap voorlopig bij haar.
Ze heeft het moeilijk omdat ze beseft dat ze in zo'n situatie heel kwetsbaar is, als ze een verdiep hoger zat wat dan... maar het komt wel goed.  

We leven echt met jullie mee... zo'n super gemotiveerde mensen als jullie die dan nog zoiets tegenkomen! We duimen dat het allemaal terug opgebouwd kan worden zodat er nog héél veel gezinnen kunnen komen genieten bij jullie in de villa! Als we iets kunnen doen, laat het maar weten!

Met verbijstering vernamen we gisteren via het journaal wat er in Villa Rozerood gebeurd is. Het heeft ons sterk aangegrepen en we leven heel erg met jullie mee.  Via deze weg willen we alle enthousiaste medewerkers en vrijwilligers van Villa Rozerood een hart onder de riem steken. Hopelijk valt de schade mee en kunnen jullie snel terug aan de slag met jullie fantastische werk voor de kinderen en hun families die er enorm van genieten.  We wensen jullie dan ook heel veel moed en sterkte in deze moeilijke dagen. Mochten we op een of andere manier kunnen bijdragen tot de wederopbouw van Villa Rozerood dan vernemen we dat graag.  

We gaan jullie nu niet lastig vallen met mailtjes. Maar laat dan wel weten als we met iets kunnen helpen! We denken aan jullie!  Heel veel liefs en een dikke knuffel van ons. xxx

Wij zijn erg geschrokken van het slechte nieuws en vinden dit verschrikkelijk , daar zijn geen woorden voor. Met dit mailtje betuigen wij onze medeleven en hopen dat jullie snel kunnen verder doen met al het goede waar jullie mee bezig waren.

Wij staan perplex, onze Laura was met de tram gepasseerd en had ons een bericht gestuurd maar we hoopten nog altijd dat het niet waar was.
wij zijn blij dat er niemand gewond is en sturen jullie al onze steun om dit mooie huis weer op te knappen.

We kunnen er met ons verstand niet bij hoe dit kan gebeuren. We willen jullie veel kracht en moed wensen om de villa terug op te bouwen.
Het doet deug om in jullie berichtje te horen dat jullie er terug 200 procent voor willen gaan.
Het gaat jullie zeker lukken.
We hadden tegen de kindjes nog niet gezegd dat we volgende week zouden komen. Dus ze zullen de teleurstelling niet te hard voelen.
Ze spreken wel nog regelmatig van villa rozerood.
Ons Torreke mocht voor zijn verjaardag een fles champagne opendoen. Hij zei dat hij de dop tot in villa rozerood zou laten ploffen.
Laat de moed nooit zakken want voor zoveel kinderen is jullie werk zo belangrijk.
Ik heb niet veel verstand van renoveren en verbouwen. Maar als er moet opgekuist worden of geverfd laat dan zeker iets weten. Dan komen we een handje helpen
We komen snel terug genieten dus heel veel kracht toegewenst voor de nieuwe opbouw. Jullie kennende wordt het nog mooier dan het al was.

Bonjour Danielle, bonjour Chantal et TOUT le monde là bas, J'ai appris ce qu'il s'est passé. Que puis-je faire pour aider? Cette nuit, j'en ai rêvé. je me suis réveillée mais c'était vrai. Vous devez être dans un état de choc. Je vous envoie plein de force et de bisous. Et si je peux vous aidez pour n'importe quoi, sil vous plaît, j'en serai très honorée.

Wij hebben gehoord dat er  brand was in villa rozenrood was wij hopen dat alles daar nog goed is wij hopen ook dat het zal herstellen
want wij willen zeker terugkomen wij wensen u veel geluk en succes verder en moge villa rozenrood nog lang en gelukkig bestaan

We zijn hier geschokt door het nieuws, kunnen het nog altijd niet geloven. We blijven kijken naar de foto’s op het internet, de beelden en geluidsbanden van interviews met jullie, en krijgen telkens weer tranen in de ogen. Dit had niet mogen gebeuren. Gelukkig zijn er geen gewonden, dat zeker, maar toch. Dat Maddy en William alles kwijt zijn, dat zoveel werk van zoveel vrijwilligers in enkele minuten in rook opgaat, het is niet te vatten. Wens iedereen daar zeker veel sterkte van ons. Als we kunnen helpen door eens een dag of een weekend te komen werken, willen we dat zeker doen. Een heel dikke knuffel van ons allemaal en hou de moed erin. Doe speciaal aan William en Maddy, we denken veel aan hen. Hopelijk kunnen ze intussen ergens terecht.

We hebben via vrienden vernomen dat er deze week brand uitgebroken is in Vila Rozerood. We hopen dat het personeel en de aanwezige gasten er enkel met de schrik vanaf kwamen en dat de materiële schade binnen de perken bleef. We wensen jullie veel moed toe en hopen samen met jullie dat het hartverwarmend project dat  Villa Rozerood toch wel is binnenkort verdergezet kan worden.

We zijn heel erg aangeslagen, van het horen van dit slechte nieuws.

We hebben het nieuws gisteren niet gezien. We wensen jullie heel veel sterkte en als jullie een handje nodig hebben laten maar iets weten, we zullen zien wat we kunnen doen.

We hoorden het niet zo goede nieuws van de brand bij jullie, wat een pech. Gelukkig waren er niet veel mensen aanwezig in het gebouw, maar toch zal het wel schrikken geweest zijn. We wensen jullie veel moed en hopelijk blijft de schade beperkt, zodat de werking kan blijven doorgaan.

Heb net het nieuws van de brand vernomen, dit moet een enorme emotionele en financiele klap zijn voor jullie allen, Weet niet wat zeggen ...heel heel veel moed en sterkte aan het hele team !!, wij denken aan jullie,

Ook wij in Antwerpen zijn zeer onder de indruk van wat jullie overkomen is.  We wensen iedereen veel sterkte !!! Toi toi

We zijn al een klein beetje bekomen van de brand van gisteren, maar het is wel een hele belevenis die blijft hangen... We hebben gemerkt dat jullie (daniëlle, chantal,vrijwilligsters, maddy,...) sterke vrouwen zijn, dus jullie komen er bovenop! We hopen echt dat het hotel terug open kan gaan en dat de reden gevonden kan worden, zodat de oorzaak kan weggenomen worden. We blijven jullie steunen en komen zeker terug naar het prachtige Villa Rozenrood, we hadden een fantastisch weekend(behalve de brand) en willen dit nog een keer graag beleven! Jullie zijn zo’n hartelijke lieve mensen!

We hoorden hier net het vreselijke nieuws van de brand. We kunnen het hier niet goed vatten wat dit nu allemaal betekent, maar voelen mee met jullie verslagenheid. Heel veel sterkte daar en geef niet op. Jullie initiatief is er te mooi voor.

Ik kreeg gisteren bijna een hartinfarct als ik het nieuws hoorde! Ik hoop dat alles snel terug in orde is! Wij denken aan jullie.

Ik schrok gisteren ook erg toen ik het nieuws hoorde. Ben blij dat er enkel materiële schade is en dat er geen gewonden zijn. Ik zal je over twee weken wel even bellen, dan zal het mss wat rustiger zijn. Intussen wens ik jou en Danielle veel moed toe, maar je weet het, neem ook tijdig zelf je rust hè meisje! Het zal wel een hele tijd duren, maar alles komt weer goedJ

Hoi ex-collegaatjes, We hoorden in het nieuws van de brand in villa Rozenrood ! We wensen jullie veel sterkte in deze moeilijke tijd ! Laat weten als we jullie op enige manier kunnen helpen…

Met wat een vreselijk berichtje werd ik vanmorgen wakker! Daniëlle bracht me meteen op hoogte van jullie brand. Ik wilde jullie via deze weg toch nog eens een hart onder de riem steken en enorm enorm veel succes wensen bij de reparatiewerken. Ik hoop dat de schade nog meevalt en dat jullie gauw terug op volle toeren kunnen draaien…. Ik heb vernomen dat de derde verdieping in brand stond, is dit de woning van jullie conciërges? Hopelijk zijn zij in orde? Als ik een rol van betekenis kunnen zijn voor jullie, hoor ik het graag.

Veel succes en sterkte en bon courage bij het overwinnen van deze tegenslag. Onze gedachten zijn zeker bij jullie!

Een beetje later dan de anderen maar toch even gemeend: veel sterkte bij de opvang- en opbouwfase van de Villa! ik heb het nieuws gemist en lees nu pas mails van gisteren kan me inderdaad inbeelden wat dat moet zijn, zo'n evacuatie met zwaar zieke kindjes. We wensen alle personeelsleden, ouders en kindjes een snelle heropbouw van het hartverwarmende en deugddoende huis!

Gisterenavond heb ik het gezien in het nieuws.
Het zijn geen woorden voor, ik vind het verschrikkelijk.
Veel sterkte aan iedereen.

En nu lees ik dit... Verschillende gedachten flitsen mij door het hoofd: Maddy en William, de gezinnen, de kinderen,... En dan de mooie afwerking, schade,... Gelukkig is het allemaal materiële schade. We komen dit samen wel weer te boven. De warme harten, de samenwerking en onze moed houdt VR recht. We steunen daar waar we kunnen. We komen hier samen sterker uit dan ooit. We moeten het zien als beproeving: hoe we hiermee omgaan en hoe we hieruit komen is het belangrijkste. En... vele handjes kunnen veel werk verzetten.  Hou ons aub op de hoogte. We helpen waar we kunnen, alhoewel het voor ons net ook zo hectisch is... 

Wij schrokken gisteravond inderdaad heel erg toen we het bericht hoorden en ik moet toegeven dat ik regelmatig met de krop in de keel zit… Als jullie hulp nodig hebben rond communicatie, verspreiden van nieuws, een zaal om samen te komen,…

Verdomme ! Wat een tegenvaller. Gelukkig enkel materiële schade. Maar toch!  Want dat brengt uiteraard een onvoorziene rompslomp, geloop en stress mee. We hadden wel willen komen water ruimen, doch Katrien vertoeft weerom in het buitenland en ikzelf heb een engagement waar ik niet onderuit kan. Hopelijks komt VR zo spoedig als gewenst als mogelijk terug op de rails en kunnen de families hun rust, respijt stek terug vinden. Mijn handen en spierkracht kan ik jullie momenteel niet bieden maar wens jullie álle moed toe !

Het doet deugd via mail teken van leven te krijgen over de evolutie binnen Rozerood...Na een flinke natuurwandeling kwamen we zondag binnen en toen Rik de radio aanzette op de badkamer ving hij net het nieuws op dat het brandde in Villa Rozerood... Het sloeg me echt om het hart. Het nieuws van 7uur afgeteld... Ik voelde intens verdriet, was het dat van mij of 'voelde' ik wat zich bij jullie afspeelde (zal mix geweest zijn...) De beelden op tv waren niet echt duidelijk, aanvankelijk dachten wij dat de conciërgerie gespaard was, het tegendeel is echter waar.  Wat erg vooral voor William, die zijn eigen huis tegen de vlammen moest bestrijden ... GELUKKIG bleek niemand gewond en dat is een troost!  Niettemin zijn er de emotionele verwondingen die door het vele opruimwerk en zoeken naar oplossingen wat 'verdoezeld' zijn... Zorg echter héééél goed voor jullie zelf en ventileer zoveel als mogelijk..., moet ik jullie niet vertellen denk ik... Ik had zoooo graag meegewerkt aan dat immense werk te doen... Onze plannen zijn en blijven er om volgende week(do, vr, za en zondag) naar de kust af te reizen.  Geef ons iets te doen opdat ook wij een aandeel mogen hebben aan het vele werk. In mijn moment van stilte neem ik Rozerood mee in gebed..., blijft de knagende vraag wat dit allemaal te betekenen heeft, de herhaalde waterschades en nu dit? Maar goed, Rozerood blijkt weer eens het toonbeeld van liefdevolle inzet!  Weer eens HET bewijs dat achter alles mensen staan met een HARTop de juiste plaats, mensen die van aanpakken weten, mensen die zich belangeloos inzetten, en dit in een keiharde wereld die in vele opzichten het tegendeel laat zien.  Een 'Dikke proficiat'!!!!

Het is toch wel aangrijpend om dergelijk vreselijk nieuws te vernemen. “Gelukkig” blijft het allemaal beperkt tot materiële schade. Onvoorstelbaar dat dit uitgerekend jullie moet overkomen. Ik wens jullie veel sterkte en moed bij de heropbouw. Spijtig dat de afstand zo groot is, anders kwam ik zeker mijn handen aanbieden voor eender welke hulp die jullie nodig hebben. Je mag in elk geval de komende dagen een bijdrage op jullie rekening verwachten. En als er dingen zijn waarvan je denkt dat ik jullie eventueel toch zou kunnen helpen, mag je me dat uiteraard laten weten. Laat het hoofd niet zakken ! In het Frans kent men de uitdrukking: “réculer pour mieux sauter après”. Een stap naar achteren zetten om nadien verder te kunnen springen. Ik hoop dat dit voor de Villa Rozerood eveneens opgaat en ik ben overtuigd dat er nog een hele mooie toekomst voor jullie ligt !

Bedankt om ons op de hoogte te brengen.  Ik lees je berichtje en krijg een krop in mijn keel.  Dit is zo verschrikkelijk.  Dit is zo een fantastisch initiatief

Ik weet dat het weer goed zal komen met Villa Rozerood, want ze hebben een fantastische kracht en dat ben jij.  Ik ken je niet goed maar ik zag wel hoe je straalde toen je over de Villa vertelde.  Ik merk samen met de collega’s van De Speelboom dat de Villa helemaal jouw ding is en je zal je niet laten kisten. We zijn allemaal erg blij dat er geen gewonden zijn gevallen en dat het “ maar” materiële schade is. Het moet er om doen dat ik juist het artikel van Villa Rozerood heb gelezen in Weliswaar en dat ik dacht, die mensen zijn daar goed bezig.  Ik wens je erg veel sterkte en je weet toch dat je hier heel erg welkom bent voor een babbel.

Ik heb het bijzondere nare bericht vernomen van de brand en wil jullie langs deze weg mijn warmte overbrengen. Aarzel niet om mij te contacteren als ik helpen kan!
Ik ben bijzonder dankbaar dat alle zorgenkinderen, hun families en de Rozerood crew veilig en wel zijn. Wens jullie veel moed toe en een dikke knuffel.

Met groot ongeloof vernam ik het nieuws van de brand in Villa Rozerood. Hierbij wil ik u laten weten dat ik met u en uw personeel meeleef en hoop dat alles vlug weer zijn normale gang mag gaan.

Met gans ons team hebben we het droevig nieuws gevolgd, het is dan ook in naam van gans het team dat wij innig met jullie meeleven en onze hulp aanbieden waar het maar kan....nu of wat later.
Voor kuis, opvang van kinderen , lenen van materiaal ...wat het ook mag zijn!
Lieve Danielle , aarzel niet om even op te bellen of te mailen , alzij het dan maar om even eens je hart te luchten , kan me zeer goed inbeelden hoe moeilijk jullie het moeten hebben. We hebben ook brand gehad ( een deel van het dak ,enkele maanden geleden)

Ik was nog al redelijk verschoten toen ik op het nieuws hoorde van de brand in Villa Rozerood. Ik wens jullie alvast heel veel succes met de heropbouw.
In de herfstvakantie ben ik vrij en wil ik gerust een handje komen helpen indien nodig.
Je moet het maar iets laten weten.

Een journalist moet soms hard zijn maar ik werd overmand door emoties toen ik je verdriet zag. Ik hoop dat het je niet stoorde.

Ben onder de indruk van wat gebeurde, jullie enthousiasme vorige vergadering, zo mooi en dan dit… Veel sterkte!

Ik hoorde van de ramp die jullie overkomen is, ik vind het zeer erg en leef enorm met jullie mee.

Veel sterkte gewenst na de brand in VR. Hopelijk is alles snel weer in orde want dit is een noodzaak. Moed houden!

Om te kuisen, te schilderen of eender wat, roepen hé!

Dit is misschien een roetzwarte dag maar voor mij is het ook dag 1 van de herstart van Villa Rozerood!

Met verstomming hebben we de beelden gezien. Ik ga je nu niet bellen maar weet dat wij maar al te goed beseffen wat dit voor je betekent. Krabbel snel overeind en ga opnieuw door. We geloven in de ontzettende drive en energie die je hebt. Onze gedachten zijn bij jou en het hele team.

Alles ok met iedereen? In gedachten zijn we bij jullie!

We wensen jullie veel sterkte en moed na dit tragische voorval vandaag. Dit was zo’n mooi project van jullie. Jammer dat Villa Rozerood door zo’n brand geteisterd is. Als we iets kunnen doen laat je het maar weten. We steunen jullie, hou de moed erin want veel gezinnen hebben VR nodig.

Dit kan niet waar zijn! We leven met jullie mee en komen helpen opruimen.

Waanzin wat er gebeurd is! Maar samen met alle Rozerood vrienden zorgen we ervoor dat onze Villa weer zal stralen. Dikke knuffel

Net vernomen dat er een brand geweest is in VR! Alles ok?

Net het vreselijke nieuws vernomen. Denk aan jullie allemaal en aan jou in het bijzonder.

We zijn er voor jullie! Laat ons zeker weten of we iets kunnen doen, veel sterkte!

Net het nieuws gezien en hard geschrokken. Veel sterkte en hou de moed erin 

We hoorden net het vreselijke nieuws van de brand. Tranen in de ogen. We kunnen maar duimen voor beperkte schade en we bieden onze hulp aan.

Net gehoord op de radio. Veel sterkte en als ik iets kan doen om te helpen, laat het weten, …

Zoals velen hier zijn ook wij zeer aangeslagen door het nieuws van de brand die jullie is overkomen. We zijn er zeker van dat jullie met het gekende enthousiasme het werk spoedig kunnen hervatten zodat patiënten en ouders volop kunnen genieten van een  hartverwarmend verblijf.

Met verbijstering hebben we het vreselijke nieuws van de brand vernomen.
We zijn in de eerste plaats allemaal heel blij dat iedereen ongedeerd is maar vinden het vreselijk dat dit jullie moest overkomen.
We denken aan jullie en wensen jullie heel veel sterkte!

Mocht er iets zijn dat wij kunnen betekenen, laat het ons dan zeker weten.
We kunnen zeker een ploeg afvaardigen om jullie te helpen waar nodig!

Wij zijn allemaal geschokt door het nieuws van VR en kunnen ons het grote verdriet bij alle medewerkers en families indenken.  Verschrikkelijk, daar zijn geen woorden voor.
Wij willen natuurlijk laten weten dat we met jullie meeleven, maar ook vragen of wij iets daadwerkelijks kunnen doen? We kunnen bvb. met de ploeg komen werken, een steunoproep verspreiden via de site, contactblad... Of waar je ook maar aan denkt.
Wij willen heel graag ons steentje bijdragen, want zijn er na ons bezoek meer dan ooit van overtuigd dat VR prachtig werk doet en dat moet kunnen verderzetten. Een hele DIKKE KNUFFEL van iedereen hier, verbonden met jullie allemaal!

Het spijt me vreselijk te horen wat jullie is overkomen...
Ik hoop dat jullie samen met de vele bezoekers deze moeilijke periode bovenop komen.

Blijf er vooral voor gaan. Hou jullie haaks!

Met angst zagen wij de beelden gisteren op het nieuws. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen maar de ravage zal wellicht enorm zijn... Het moet veel pijn doen jullie prachtig en nog maar pas opgebouwde project zo plots teloor zien gaan. Wij kunnen alleen maar hopen dat jullie de kracht en de middelen zullen vinden om het terug op te bouwen en wensen jullie hierbij alle moed en sterkte toe.

Woorden schieten tekort in deze situatie!  Het lot (noodlot) spaart dus villa Rozerood niet .

Meer dan ooit stel ik mij ter beschikking om te helpen!

Ik lees nu net over het drama dat jullie vandaag meemaakten. Gelukkig geen persoonlijke slachtoffers maar voor deze zeer jonge organisatie is dit uitermate dramatisch.

Ik hoop van harte dat jullie voldoende kracht en steun vinden om als een feniks er opnieuw te staan met dit uitermate nobel initiatief.

Hierbij wil ik mijn kommer en zorg meedelen bij de rampspoed, die jullie overkomen is. Voor een pril en toch niet gemakkelijk initiatief als dat van jullie is deze brand wel het laatste wat jullie konden missen omdat ik veronderstel dat hij op meer dan één plaats roet in het eten komt gooien. Ik hoop dat de ondersteuning, die jullie tot nu toe mochten ondervinden alleen maar steviger wordt en jullie door deze moeilijke periode kan leiden.
Laat aub weten als ik op de éne of andere manier mijn steentje kan bijdragen.